G/O HOUSE

Built in Albuquerque’s North Valley the G/O House reinterprets New Mexico Vernacular architecture as it relates to the tectonics of the Rio Grande Valley.  The design is carved from a tilted ground plane that alludes to the underlying forces of the Rio Grande Rift.  The House’s  program is organized within the sloped mass beginning with the garage at the west end, rising to the main living spaces :dining; kitchen; living room; study and culminating with the guest quarters and second floor master bedroom suite on the east end with views of the Sandia Mountains.  The center of the house is occupied by a courtyard around which the main living spaces are organized for interior / exterior living.  The house is constructed of stained concrete floors, wood stud construction, stucco exterior walls and galvanized standing seam, metal roofing.

LOWER LEVEL FLOOR PLAN

UPPER LEVEL FLOOR PLAN

 

EDWARD FITZGERALD / ARCHITECTSPROJECTSSTUDIO CONTACT HOME