GOLD STREET CAFE + T-MOBILE CAFE

The Gold Street Café was part of the renovation of a 1911 brick building in Downtown Albuquerque, New Mexico.  It received an award from the City of Albuquerque Environmental Planning Commission in 1998, cited by the judges as a good example of a redevelopment project within an established community. ….. It has character with an urban atmosphere that is just right for a coffeehouse.  The design objective was to overlap the interior space of the café with the exterior, public space of the street.  This was accomplished by recessing the outdoor seating area into the building and opening up the exterior wall with a large sliding glass window.  The materials included steel, glass, granite, bronze and wood. 

The T-Mobile Café Project was designed as a place of respite from the impersonal company call center in which it is located.  An existing break room area was transformed into a more intimate café with stained concrete floors, wood accents and soft lighting.  The existing ceiling was exposed with a suspended perforated wood ceiling for improved acoustics.

 

EDWARD FITZGERALD / ARCHITECTSPROJECTSSTUDIO CONTACT HOME